Kopíruj pouze se zdrojem!!!!!!!!! A nebo vůbec!!!!!!!!! A aby byl zdroj vidět!!!!!!!!!

Maskotem blogu je medvídek Sněžík:

Křečík Roborowského

24. března 2011 v 19:16 |  Píšu.....
No nemyslete si, že mě omrzí, dávat články do CČ.



Křečík Roborowského je velmi malý, na šířku měří přibližně 50-90 mm a váží přibližně 19-29 g.
Samice je březí 19-22 dní 2-5krát do roka. Ve vrhu je obvykle 3-8 mláďat. Ta při narození váží 1g, oči se jim otvírají 13.den. Křečík Roborowského se dožívá obvykle 1-4 let.
Povaha: Křečík Roborowského má velmi mírnou povahu, ale pozor jediné co ho vyprovokuje ke kousnutí je vstávání ve dne
Kde žije: Žije v Mongolsku,severní Číně, východním Kazachstánu a v Tuvinské autonomní oblasti Rakouska. Obývá převážně písčité pouště a polopouště porostlé sporou psamofilní vegetací.Často se usazuje v písečných dunách a nory si vyhrabává jen asi 1 m dlouhé. V norách žije pouze jeden křečík. Většinu dne prospí nebo projí ve své noře

Čím se živí: převážně různými semeny, kořínky a suchomylnými rostlinami, ale potravu si vydatně doplňuje hmyzem a jinými grobnými rostlinami.
Zajímavost: Křečík Roborowského patří mezi jen malé procento křečků a křečíků, kteří mají ochlupené tlapky a jejich stopa je v přírodě nezřetelná. Nespí zimním spánkem ani neprospí horké léto.
Do chovů se tito křečci dostali koncem 60 let 20 st. prostřednictvýmmoskevského zooparku. K nám byli dovezeni počátkem 70 let z Tieparku Barlin a Planckova institutu do prřské zoo, odkud se rozšířili i mezi soukromé chovatele.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Fialová X Růžová

Fialová 55.9% (19)
Růžová 44.1% (15)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.